Влада вирішила, що ПАРЄ розгледіла в Україні демократію

Середа, 6 жовтня 2010, 10:27
Ухвалення ПАРЄ резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні" є важливим кроком в напрямі реалізації євроінтеграційного курсу.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ щодо ухвалення резолюції, повідомляє прес-служба президента.

"Україна прагне забезпечити досягнення високих стандартів європейської демократії і цінує підтримку і поради Ради Європи як найбільш авторитетної в цій сфері міжнародної організації", - зазначили у МЗС.

Згідно з коментарем, "остання резолюція ПАРЄ вітає появу політичної стабільності в Україні, забезпечену за підсумками лютневих чесних та прозорих президентських виборів, а також консолідацію влади як необхідну умову здійснення демократичних та економічних реформ".

"Важливо, що члени представницьких органів влади 47 країн-учасниць Ради Європи рішуче відхилили спроби окремих політичних сил невірно інтерпретувати логіку внутрішніх процесів в Україні", - зазначили у міністерстві.

У коментарі наголошується, що учасники ПАРЄ за підсумками детального моніторингу визнали ці процеси такими, що "відбуваються у відповідності до стандартів демократичного врядування".

"Сам хід розгляду резолюції, дебати, що відбувалися в день її ухвалення в Раді Європи, в яких, в першу чергу, брали участь представники різних українських парламентських партій, засвідчили впевнене існування в Україні живої, конкурентної демократії", - заявили у МЗС.

"ПАРЄ тепло привітала підтверджене новим керівництвом України прагнення забезпечити якнайшвидше виконання всіх зобов'язань перед Радою Європи", - йдеться у коментарі.

На думку дипломатів, "оголошений президентом намір ініціювати процес вдосконалення конституційного устрою держави має на меті, в тому числі, виконання всього комплексу зобов'язань перед Радою Європи".

"І на цьому шляху Україна, у чіткій відповідності з рекомендаціями ПАРЄ, активно співпрацюватиме з Венеціанською комісією", - зазначили у МЗС.

Міністерство також вважає, що "включені до тексту резолюції окремі зауваження щодо недоліків у функціонуванні демократичних інститутів та рекомендації щодо шляхів їх усунення допомагатимуть президенту, уряду та правлячій коаліції ефективніше розробляти та реалізовувати політику, націлену на досягнення високих європейських стандартів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News