Кисельов каже, що Тимошенко на нього тисне і не буде її поки запрошувати

Середа, 6 жовтня 2010, 10:40

Ведучий програми "Велика політика" Євген Кисельов запросить Юлію Тимошенко у прямий ефір, коли це збігатиметься з редакційними планами.

Про це він сказано у повідомленні прес-служби каналу "Інтер", пише "Телекритика".

"Я неодмінно запрошу Юлію Володимирівну виступити в нашій передачі в прямому ефірі. Але не за публічною заявкою прес-служби її партії, не у відповідь на черговий відкритий лист її соратників, а тоді, коли це співпаде з нашими редакційними планами", - сказав Кисельов.

"Програма "Велика політика", як я одного разу вже змушений був пояснювати доброзичливцям Юлії Володимирівни, - не концерт на замовлення", - додав він.

Кисельов також зазначив, що не має наміру нікого запрошувати під тиском.

"Під публічним тиском - у будь-якій формі - я нікого з політиків, чи то прихильника нинішньої влади, чи то опозиціонера, запрошувати в ефір не має наміру. Не тільки я - жодна редакція, яка себе поважає, не випустить інтерв'ю з тією чи іншою людиною, якщо цього вимагає вона сама, тим більше публічно, яким би цікавим і дорогим гостем не була ця людина. Тому що це виглядає як намагання диктувати засобу масової інформації редакційну політику, а це, у свою чергу, не що інше як форма цензури".

Кисельов підкреслив, що навіть якби планував запросити Тимошенко на найближчу програму, змушений був би тимчасово відмовитися від такого наміру "після демарша прес-служби "Батьківщини".

Водночас телеведучий порадив Тимошенко звільнити "за профнепридатність тих, хто не в перший раз надає" їй "ведмежу послугу", намагаючись розмовляти з ним "через пресу".

"Це абсолютно непродуктивно і до того ж елементарно неввічливо", - сказав він.

Водночас Кисельов повторив, що Тимошенко буде бажаною гостею "Великої політики", причому найближчим часом, якщо тільки її соратники їй знову не завадять.

Як відомо, раніше прес-служба "Батьківщини" публічно звернулася до Кисельова з пропозицією щодо участі Тимошенко у наступному ефірі програми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News