Янукович чекає, що в листопаді Україна "впритул наблизиться" до ЄС

Середа, 6 жовтня 2010, 13:26


Президент Віктор Янукович очікує, що на саміті Україна - ЄС Україна впритул наблизиться до підписання угод про асоціацію, створення зони вільної торгівлі та безвізовий режим.

Про це він заявив у середу під час україно-словацьких переговорів, які відбулися під головуванням президентів України та Словаччини, повідомляє прес-служба президента.

Янукович наголосив, що Україна йде шляхом інтеграції до Євросоюзу для набуття членства в ЄС, і вважає це головним пріоритетом своєї зовнішньої політики.

За словами українського президента, сьогодні на порядку денному співпраці України з ЄС стоять три питання: підписання угоди про асоціацію, угоди про створення зони вільної торгівлі та угоди про безвізовий режим.

"Усі ці три питання пов'язані одне з одним, і ми щодо них дуже активно співпрацюємо з Європейською Комісією", - наголосив Янукович.

"22 листопада цього року відбудеться саміт Україна - ЄС, на якому, я впевнений, ми впритул наблизимося до підписання цих угод", - зазначив президент.

Янукович стверджує, що Україна за короткий період  часу пройшла складний процес об'єднання всіх гілок влади, і сьогодні в нашій державі встановлено політичну стабільність.

"Влада працює як єдиний організм. Розпочато процес реформ в Україні. З 1 жовтня вступила в дію Конституція редакції 1996 року, і Україна зараз вже є президентсько-парламентською республікою", - сказав президент.

За словами Януковича, процес внутрішньополітичної стабілізації в Україні сприяє реформам у нашій державі і, безумовно, посилює процес європейської інтеграції. 

Український президент також зазначив, що під час зустрічі зі словацьким колегою Іваном Гашпаровічем почув від останнього "підтвердження спільного прагнення і надалі зміцнювати наші відносини та всебічно поглиблювати двосторонню співпрацю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування