Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просить Саркозі знайти позаблоковій Україні місце

Четвер, 7 жовтня 2010, 20:04

Президент України Віктор Янукович сподівається на підтримку Франції у переговорах з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Про це Янукович сказав журналістам після переговорів з президентом Франції Ніколя Саркозі.

"Франція є найважливішим партнером, ми опрацьовуємо і двосторонні стосунки, і залучаємо Францію як партнера в питанні євроінтеграції. Це, перш за все, питання створення зони вільної торгівлі України та ЄС, безвізового режиму, підготовки угоди про асоціацію", - повідомив він.

"Саміт в Брюсселі вимагає ретельної підготовки з найбільшими партнерами ЄС, з країнами, які відіграють визначальну роль в ЄС", - зазначає Янукович.

За його словами, він обговорив з Саркозі питання "інтеграції на євразійському просторі".

"На сьогодні неможливо відлучити від цих процесів Україну чи Росію. Останні пять років показали, що будь-яке загострення стосунків України та Росії негативно позначається на економічному стані ЄС", - розповів президент України.

Янукович також сказав, що питання економіки не можна відділяти від питання безпеки:

"Що стосується майбутньої європейської системи безпеки, безумовно, країни, які мають позаблокоий статус, як Україна, повинні знайти в ній своє місце".

Він також зазначив, що обговорював з Саркозі питання модернізації ГТС.

"Це піде на користь і постачальникам, і споживачам газу, а Україна як транзитна країна завжди буде надійним партнером Європи та Росії. Це питання треба обов'язково розглядати в цьому трикутнику", - сказав Янукович.

Зустріч Януковича і Саркозі тривала годину замість запланованих півтори години. Саркозі провів Януковича до дверей Єлисейського палацу та не залишився відповідати на питання журналістів.

У переговорах з Саркозі з боку України брали участь міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, глава адміністрації президента Сергій Льовочкін і керівник робочої групи з національних проектів Комітету економічних реформ при президенті Владислав Каськів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування