Рада ухвалила нові правила – опозиція залишилася без прав

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 14:04

Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону про регламент.

За проголосувало 253 депутати.

Згідно із законом, "мінімальна кількість народних депутатів для формування депутатської фракції має становити не менше ніж 15 народних депутатів". Народний депутат, якого виключено чи який вийшов зі складу депутатської фракції, є позафракційним.

Також, згідно із законом, позафракційні народні депутати можуть об'єднуватися у депутатську групу народних депутатів, мінімальна кількість народних депутатів для формування якої має становити не менше ніж кількість, визначена частиною першою статті 59 цього Регламенту.

Законом встановлюється, що Верховна Рада розглядає питання про надання згоди на призначення Прем'єр-міністра України не пізніше ніж у п'ятиденний строк з дня внесення відповідного подання Президентом України. Зокрема, "кандидатура Прем'єр-міністра України попередньо розглядається на засіданні комітету, до предмета відання якого належить таке питання, який надає Верховній Раді своє рішення не пізніш як у чотириденний строк з дня внесення відповідного подання Президентом України".

Відповідно до закону, рішення про надання згоди на призначення кандидата на посаду Прем'єр-міністра України вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Новим регламентом суттєво обмежено права опозиції - вона більше не має права на "день опозиції".

Поправки опозиції були провалені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування