Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: не треба втягувати народ у з'ясування питань

Субота, 9 жовтня 2010, 02:06
Під час Помаранчевої революції велися консультації з суддями Конституційного суду щодо політреформи.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я можу сьогодні сказати, не називаючи прізвищ, що тоді відбувалися консультації з суддями Конституційного суду . І вийшли на таке рішення, яке заспокоїло країну", - загадав він.

"Тоді було не до процедури. Вулиця напирала", - додав Литвин.

Спікер нагадав, що якщо дотримуватись процедури, то треба було б "документ направити до Конституційного суду, а суд повинен був відкрити провадження, запросити експертні думки і десь через місяців три дати відповідний висновок".

"Я думаю, що у 2004 році, коли прийняли таке рішення щодо обмеження повноважень президента, - це було благо для країни. Коли я це кажу, зрозуміло, що у цієї політичної сили це викликає приступ праведного гніву", - уточнив Литвин.

Він заявив, що спокійно ставиться до того, що було.

"Але хочу сказати, що ті люди в кабінеті у мене у свій час, хай мене Бог простить, обслинили всі ікони і просили, що необхідно якомога швидше проголосувати за це рішення, бо наш президент уже хоче почати працювати", - повідомив спікер.

Литвин зазначає, що був інший спосіб розв'язання цієї проблеми - через референдум: "На мою точку зору, то не треба втягувати народ у з'ясування цих питань".

Була пропозиція у 2005 році звернутися, але коли депутати побачили, що відбувається, як йде процес з'ясування стосунків у відповідній команді, вони сказали: ми не хочемо ставити свої підписи і звертатися до Конституційного суду.

Відповідаючи на питання, чи потрібен країні Литвин після скасування політреформи 2004 року, спікер заявив: "Він ще більше потрібен країні, оскільки сьогодні уже менше повноважень у Верховної Ради, але більше відповідальності".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування