Тимошенко не хоче віддати Києву життя

Субота, 9 жовтня 2010, 12:52

Юлія Тимошенко не балотуватиметься на виборах мера Києва.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи можливості проведення виборів в Києві в разі відставки Черновецького.

"Ні. Балотуватися мають ті, хто готовий віддавати киянам безроздільно всі сили, можливості, знання і досвід. Ті, для кого управління таким важливим містом, таким складним господарством буде справою життя. Я керую всеукраїнською партією, очолюю значну частину опозиції і не зможу ефективно свої можливості розділити між двома доволі складними завданнями", - заявила Тимошенко.

"Ми б підтримали того кандидата в мери, який, на наш погляд, зміг би чесно служити Києву", - додала вона.

На питання, хто цей кандидат, Тимошенко не дала відповіді, зауваживши, що це "ілюзія, що у країни є дуже багато гідних інтелектуальних управлінців високого рівня, готових за неї покласти життя або принаймні сумлінно і професійно трудитися на її благо".

На питання, чим згодна вона, що, наполігши на висуванні Олександра Турчинова на останніх виборах київського міського голови, вона полегшила Черновецькому шлях до перемоги, Тимошенко заперечила.

"Тоді ні БЮТ, ні я особисто не могли підтримати нікого, крім Турчинова. Тоді балотувалося чимало людей, але я добре знала тіньовий бік життя кожного з них, знала, які "симпатичні хлопці" вишикувалися в чергу в очікуванні здобичі. Я підтримала людину, за яку могла поручитися, за яку готова була відповідати перед киянами", - заявила вона.

На питання про "фантастичні" чутки про її переговори з Черновецьким щодо дострокових виборів, Тимошенко сказала: "Фантастичні - дуже точне слово..."

"Щодо Черновецького... Все те, що він разом із своєї "молодою командою" нареформував і наорганізував, дає владі змогу міцно тримати його "на гачку". Він уже давно декоративна постать, позбавлена політичної самостійності для будь-яких переговорів. Вести переговори з ним - і аморально, і марно", - пояснила Тимошенко.

"А владу в Києві без виборів уже взяли "за роги". Тепер ділять і перерозподіляють...", - зауважила лідер БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News