Тимошенко піде по селах стукати у двері

Субота, 9 жовтня 2010, 15:31

Юлія Тимошенко закликає до наступних виборів створити проект України XXI століття, який складатиметься з нової Конституції і пакета ключових, системотворчих законів.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Вихід один - об'єднати всі інтелектуальні сили країни і до наступних виборів створити проект України XXI століття, який складатиметься з нової Конституції і пакета ключових, системотворчих законів, у яких буде враховано всі помилки і досягнення успішних країн світу", - заявила вона.

"А потім напружити всі наші національні сили, щоб саме для ухвалення цього пакета законів обрати до Верховної Ради 300 депутатів - конституційну більшість, які, не змінюючи навіть коми в цих законах, ухвалять їх, відкриваючи Україні принципово інший шлях розвитку", - зазначила Тимошенко.

"Чи можливо це? Так, якщо робити це не під нового керманича, а публічно, професійно і справедливо разом із громадянським суспільством і інтелектуальними, компетентними людьми. Я починаю організовувати реалізацію цієї програми", - додала лідер БЮТ.

Тимошенко заявила, що її сила готова запропонувати інтернет-можливість для всіх, хто готовий об'єднатися для роботи над проектом.

"Потім разом визначимо зміст проекту і сфери, які особливо гостро потребують реформування. Спільними зусиллями обговоримо концепції і ключові законопроекти, мета яких - забезпечити оперативне й якісне проведення перетворень. Головні вимоги до проектів: вони мають бути актуальними, реалістичними, системними і взаємозалежними", - пояснила вона.

"Такий підхід уже спрацював, наприклад, у Великобританії на останніх парламентських виборах. Опозиція розробила пакет із 23 законопроектів і втілила їх у життя відразу після приходу до влади. І в нас немає іншого шляху. Заради цього я готова дійти до кожного сільського двору, постукати в кожні двері і достукатися до кожного серця", - запевнила Тимошенко.

На питання, чи вірить вона, що стане президентом, Тимошенко сказала: "Моя робота - політика. Мета моєї роботи - брати участь у створенні країни, яку полюблять і в який захочуть жити її власні громадяни. Для цього потрібні інструменти. Влада - лише один з інструментів політика".

"Інструмент, а не самоціль. Головний ресурс державного діяча - зуміти стати єдиним нервом, єдиним розумом, єдиним серцем і єдиною волею з народом, що його обирає. Саме цього за 20 років незалежного життя в Україні жодного разу не сталося, попри революції. Але все ще може статися...", - пояснила вона.

Як відомо, в 2006 році Тимошенко вже починала аналогічний проект. Так само як кілька років підряд обіцяє внести свій проект Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...