Люди Тимошенко вимагають оголосити перевибори

Вівторок, 2 листопада 2010, 09:52
БЮТ вимагає включити до порядку денного парламенту на середу питання про оголошення перевиборів у низці округів по всій Україні.

Про це заявив БЮТівець Андрій Кожем'якін з трибуни Верховної Ради, коментуючи результати місцевих виборів.

"У державі відпрацьована схема узурпації однією політичною силою влади в країні на всіх рівнях. Їхня мета встановити авторитарний режим і, як наслідок, позбавити український народ права самостійно обирати владу в країні", - зазначив він.

"Те, що представники Партії регіонів називають вільними виборами, насправді було чітко спланованою і організованою акцією по захопленню влади на місцях", - вважає БЮТівець.

За словами Кожемякіна, органи влади усіх рівнів робили все можливе, щоб заблокувати участь партії "Батьківщина" у виборах і "сфальсифікувати справжній вибір громадян України".

Він зазначив, що виборці були позбавлені права вибору у Львівську міськраду та облраду, Київську облраду, у низку міськрад і райрад Київської, Кіровоградської області, у міськраду Донецька, Луганська, Олександрії.

За словами БЮТівця, на виборах у Тернопільську міськраду зареєстрували списки "нелегітимного клона" "Батьківщини".

Також, за його словами, 221 кандидат від "Батьківщини" по мажоритарних округах був знятий з виборчих перегонів.

"Ми вважаємо результати виборів у цих округах сфальсифікованими і такими, що не відповідають волевиявленню виборців. Відтак будемо вимагати перевиборів на них. І постанова, до речі, вже зареєстрована", - заявив Кожем'якін.

"Ми вимагаємо, щоб вона (постанова) завтра була внесена до порядку денного", - сказав він.

"Вибори пройшли в повному хаосі та плутанині. А зараз влада робить все, щоб затягнути час і на окремих виборчих округах сфальсифікувати результати виборів", - заявив БЮТівець.

За словами Кожем'якіна, "Партія регіонів йде на безпрецедентні порушення, відверті кримінальні злочини заради того, щоб приховати своє фіаско у тих регіонах, де вони вважалися фаворитами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування