Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дізналась про підготовку нових правил для виборів

Вівторок, 9 листопада 2010, 12:56
 

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає політичні сили не допустити ухвалення у Верховній Раді нових змін до закону про вибори.

Про це вона заявила на прес-конференції у вівторок.

Вона повідомила, що відповідні зміни вже готуються до внесення і мають на меті легалізувати "механізми фальсифікацій, обкатаних владою на місцевих виборах" для подальшого застосування на парламентських.

"Я можу сказати, що будь-яке коригування, яке буде проведено відносно існуючого закону, буде мати на меті втілення тих самих моделей фальсифікацій, які були застосовані на місцевих виборах", - сказала вона.

"І тому не можна допускати ніяких змін", - підкреслила Тимошенко.

Вона нагадала, що попередні парламентські вибори, які були проведені в 2006 і 2007 роках, були проведені чесно і демократично, і не викликали нарікань ні з боку українського суспільства, ні з боку міжнародної спільноти.

"І тому я не бачу ніяких підстав крім підготовки для фальсифікацій для змін діючого закону", - заявила Тимошенко.

Вона також в черговий раз поклала відповідальність за фальсифікації виборів персонально на президента Віктора Януковича.

Тимошенко нагадала, що члени ЦВК відкрито "заявляли про системну підготовку фальсифікацій", а також про застереження до виборчого законодавства і організації процесу з боку Європарламенту та ПАРЄ.

"Однак президент Віктор Янукович свідомо проігнорував всі попередження та звинувачення. Президент є замовником та очільником найбруднішої в історії незалежної України виборчої кампанії та несе персональну політичну відповідальність за сплановану фальсифікацію виборів", - зазначила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування