Адвокат Макаренка скаржиться на тиск СБУ

Вівторок, 9 листопада 2010, 13:12

Адвокат колишнього керівника Держмитниці Анатолія Макаренка Юрій Сухов заявляє про тиск щодо нього з боку СБУ.

Про це Сухов зазначив у листі-зверненні на ім'я голови СБУ Валерія Хорошковського.

"Змушений звернутися до вас цим листом, оскільки мені стало відомо про здійснення щодо мене Службою безпеки України заходів оперативного характеру - оперативно-розшукових чи контр розвідувальних", - сказано у документі.

За словами Сухова, метою оперативних заходів з боку СБУ є отримання інформації щодо його діяльності.

"Оскільки я займаюсь виключно адвокатською практикою, відповідно, СБУ вживає заходів щодо отримання відомостей, які є адвокатською таємницею", - заявив він.

Сухов наголошує, що чинним законодавством забороняється будь-яке втручання в адвокатську діяльність і тому СБУ не має жодних правових підстав збирати інформацію, яка є адвокатською таємницею без його особистої згоди та згоди його клієнтів.

Він допустив, що такі дії СБУ обумовлені пошуком можливостей вплинути на нього з метою зміни принципової позиції у кримінальній справі по захисту інтересів Макаренка..

Сухов просить керівництво СБУ повідомити про те, чи здійснюються щодо нього оперативно-розшукові, чи  контррозвідувальні заходи і які самі і, в разі, якщо такі заходи здійснюються, то чи заведена відповідна справа щодо нього.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...