Посередника Фірташа Ющенкові нав'язали Путін і наближені люди?

П'ятниця, 3 грудня 2010, 11:21

Присутність посередника "РосУкрЕнерго" у газових відносинах Росії й України була умовою Володимира Путіна.

Таку позицію висловив екс-голова секретаріату президента (2005-2006 роки) Олег Рибачук газеті "Комерсант-Україна".

"За декілька місяців до Нового року (у вересні 2006-го) я був у Москві й зустрічався з (тодішнім) президентом Володимиром Путіним, який просив мене передати у Києві, що не блефує й готовий у разі чого відімкнути Україні газ", - сказав він.

"Я приїхав із Москви й доповів Ющенку, що запропонована нам схема за участю РУЕ - непрозора й нечесна, і я як довірена особа президента не можу бути в ній посередником. Після цього мене відсторонили від переговорів", - заявив Рибачук.

Він підкреслив: "Ющенко не раз повторював, що газ - це бізнес Путіна, а присутність посередника - це умова Путіна".

"Та й мені очевидно, що рішення про схему поставок газу в нашу країну приймалося "Газпромом", а не Києвом. Самі поміркуєте: не могли два українці (Дмитро Фірташ і його бізнес-партнер Іван Фурсін) нав'язати Росії свою систему торгівлі газом", - сказав Рибачук.

"У той же час, я впевнений, що був величезний конкурс серед представників українського бізнес-середовища на роль цього посередника. Ось тут і працювали люди з оточення президента, про яких я говорив", - додав він.

За словами Рибачука, контакти Ющенка й Фірташа організовували, зокрема, "керівник відомої газети – односелець Ющенка" (йдеться, вочевидь, про редактора газети "Україна молода" Михайла Дорошенка) і "колишній радник президента із сірійським прізвищем", який став "медійним і металургійним магнатом" (Юсеф Харес).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування