Підприємці з Майдану вирішили йти в регіони

П'ятниця, 3 грудня 2010, 17:12

Учасники акції проти Податкового кодексу планують зосередитися на роз`яснювальній роботі з підприємцями у регіонах.

Про це повідомили представники Національної координаційної ради підприємців України (НКРПУ), які виступали координаторами акції протесту підприємців на Майдані.

Так, представник НКРПУ Володимир Дорош зазначив, що, враховуючи той факт, що президент так і не наклав повне вето на Податковий кодекс, а лише вніс свої пропозиції, влада так і не виконала жодної з вимог підприємців.

"Перша вимога - це повне вето на Податковий кодекс, вимога друга - це відставка уряду і третя вимога - це вибори 2011 року", - цитує Дороша УНІАН.

"На сьогоднішній момент тільки наполовину вирішена перша вимога", - уточнив активіст.

Водночас, інший представник НКРПУ Михайло Свистович зазначив, що незважаючи на те, що влада так і не виконала вимоги бізнесу, проте все ж примусити її піти на певні поступки вдалося.

"Це все ж перемога. Вперше народ, вийшовши масово на вулиці, змусив владу відступити, однак відступити частково. Але та влада, яка ще вчора нас не помічала, приймала поправки, натискаючи на кнопки і не звертаючи уваги на людей, називаючи їх "баригами", "спекулянтами", "контрабандистами", змушена була піти на поступки і вимушена хоч щось зробити, щоб заспокоїти цих людей", - підкреслив він.

Активіст повідомив, що у цих акціях брали участь багато організацій, відповідно, зараз основна мета - це визначитися з вимогами і з тим, "хто з ким йде далі і до якого моменту".

Так, за словами Свистовича, НКРПУ "офіційно розійшовся" з тією частиною підприємців, які не виступають за відставку уряду і за перевибори Верховної Ради.

При цьому він зазначив, що НКРПУ не планує продовжувати акцію на Майдані, але має намір розпочати роз`яснювальну роботу з підприємцями в регіонах.

"Зараз ми не скликаємо народ на понеділок на акцію. Ми не відмовляємося від акцій протесту, але ми додаємо нові форми, тобто ми йдемо в регіони і проводимо роз`яснювальну роботу з людьми, як власне і в Києві", - заявив активіст.

"Роз`яснювальну роботу щодо того, що це вето президента насправді не вето, а всього лише зміни і доповнення до податкового кодексу, і нас це не влаштовує. Навіть ті позитиви, яких ми домоглися, - це дуже мало", - уточнив Свистович.

Він підкреслив, що НКРПУ проти політизування акцій протесту підприємців, саме з цієї причини не закликає підприємців продовжити акції протесту у понеділок, 6 грудня.

Як відомо, 18 листопада 2010 року Верховна Рада прийняла Податковий кодекс, який фактично скасовував спрощену систему оподаткування і посилював контролюючі функції податківців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...