Засновник Wikileaks: Якщо зі мною щось трапиться, документи виходитимуть автоматично

Субота, 4 грудня 2010, 16:03

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж заявляє, що всі секретні матеріали, які є в розпорядженні сайту, будуть опубліковані навіть у разі його смерті.

Про це він сказав під час інтернет-конференції на сайті британської газети Guardian, повідомляє Інтерфакс.

У контексті розмови про загрозу життю творців Wikileaks Ассанж уточнив, що всі матеріали, які є в розпорядженні організації, надходять у зашифрованому вигляді.

За його словами, якщо щось трапиться з творцями Wikileaks, ключові частини цих документів будуть оприлюднені автоматично.

Він також підкреслив, що значні масиви документів вже є в розпорядженні представників різних ЗМІ.

На питання, чи не варто було Wikileaks зберегти анонімність, Ассанж пояснив, що спочатку він був прихильником такої ідеї.

За його словами, він хотів створити щось на зразок спільноти, що виступає під ім'ям Ніколя Бурбакі (колективного псевдоніма групи математиків).

Проте потім стало очевидно, що необхідне якесь конкретне обличчя, яке буде нести публічну відповідальність.

На запитання про долю тих документів, які були анонсовані, але наразі недостпуні на сайті організації, Ассанж зазначив, що частина з них благополучно викладена на "дзеркала" закритого сайту. оrg, а інші стануть доступними після врегулювання всіх технічних питань.

Він підкреслив, що останнім часом творцям Wikileaks доводилося витрачати час не тільки на підготовку матеріалів, але і на захист від атак влади США.

"Але будьте впевнені, я буду вкрай розчарований, якщо три з половиною роки роботи моєї команди не стануть доступними широкій громадськості", - сказав Ассанж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News