Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: "Хотіли як краще, а вийшло як завжди"

Понеділок, 6 грудня 2010, 08:55

Робота над Податковим кодексом буде тривати, запевняє президент Віктор Янукович.

"Робота над Податковим кодексом буде тривати, адже поки з нього прибрані лише найбільш спірні моменти", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в понеділок.

"Думаю, що поліпшення економічної ситуації дозволить нам послабити податковий тиск на бізнес", - додав Янукович.

За його словами, найголовніше для України сьогодні - максимально скоротити обсяги тіньової економіки", що "породжує корупцію й розмиває основи державності".

"Саме тіньова економіка гальмує розвиток нашої країни, не дозволяє їй стати повноправним членом світового співтовариства. Довгі роки через діри в податковому законодавстві зі скарбниці витікали мільярди гривень, що позбавляло державу фінансового ресурсу для модернізації", - сказав президент.

"Тому винятково на новій податковій базі можна створити умови для підвищення пенсій і стипендій, зарплат бюджетників, збільшити соціальні виплати. Наведення ладу у фіскальній сфері дозволить модернізувати охорону здоров'я, освіти, запустити інфраструктурні проекти", - зазначив він.

"Новий Податковий кодекс повинен стати фактично суспільним договором між державою й суб'єктами ділової активності. Сподіваюся, він буде прозорим і зрозумілим і найманому робітнику, і роботодавцю, і інвестору, і податковому інспектору", - підкреслив Янукович.

За його словами, "на останньому етапі розробки Податкового кодексу в ньому проскочили декілька норм, які викликали протести частини підприємців".

"Особисто я це пов'язую з тим, що "хотіли як краще, а вийшло як завжди". У результаті Податковий кодекс фактично скасував презумпцію невинності платника податків. Не має значення, з чиєї провини у кодекс потрапила ця норма, важливіше, що це положення неконституційне й недемократичне", - сказав Янукович.

Тому президент "виступив категорично проти посилення позицій ДПАУ й обмеження прав підприємців".

"Податкова служба потребує реформування, і це - завдання найближчого майбутнього для Кабінету міністрів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування