ГЕНПРОКУРАТУРА ПОКІНЧИЛА ЗІ СПРАВОЮ ПУКАЧА

Понеділок, 6 грудня 2010, 09:21

Розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Герогія Гонгадзе закінчено.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Досудовим слідством встановлено, що в ніч з 16 на 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, Пукач обвинувачується у перевищенні влади, та вчиненні насильницьких дій щодо члена Київського громадського Правозахисного об'єднання "МИ" Олексія Подольського", - зазначили у Генпрокуратурі.

Також Пукач звинувачується у "знищенні службових документів Департаменту оперативної служби МВС, які містили важливу для слідства інформацію про осіб, які брали участь у проведенні незаконного спостереження за Георгієм Гонгадзе".

"У ході слідства також отримані свідчення обвинуваченого та інших свідків, що до вчинення злочинів стосовно Гонгадзе і Подольського можуть мати відношення певні посадові особи держави", - зазначається у повідомленні.

Як наголосили у прес-службі, "з урахуванням цього у серпні 2007 року слідчим Генпрокуратури порушено кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, що потягло тяжкі наслідки та призвели до вбивства Гонгадзе".

"Але з об'єктивних причин, через закінчення граничного строку тримання під вартою обвинуваченого Пукача, цю інформацію, наразі, не вдалося перевірити в повному обсязі, без чого не можливо прийняти законне рішення із зазначених фактів", - йдеться у повідомленні.

"Тому 30 листопада 2010 року кримінальна справа за обвинуваченням Пукача у частині доведеного обвинувачення, виділена для направлення до суду", - заявили у Генпрокуратурі.

Прес-служба також зазначила, що разом з цією справою "до суду будуть направлені матеріали щодо колишнього міністра внутрішніх справ, про відмову в порушенні проти нього кримінальної справи як померлого".

"При цьому Генпрокуратурою продовжується досудове слідство для встановлення усіх осіб хто мав відношення до вчинення вказаних злочинів та доведення їх вини. Після цього кримінальна справа буде направлена до суду", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування