Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко вирішив перекрити грошові потоки, що йдуть на Кіпр

Понеділок, 6 грудня 2010, 19:04

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко дав доручення у тижневий термін підготувати документи, необхідні для денонсації угоди з Кіпром.

Про це він повідомив в ході наради за участю представників міністерств і відомств, скликаній з цього питання, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".

Тігіпко зазначив, що переговори про скасування цієї угоди або зміну його умов йдуть вже багато років і затягуються кіпрської стороною.

"Кіпр давно перетворився на найбільшого інвестора української економіки: з цієї країни інвестовано більше 8,5 мільярдів доларів. А з України в Кіпр, за даними офіційної статистики, лише прямих інвестицій - 6,3 мільярда доларів", - розповів віце-прем'єр.

"Всім зрозуміло, що ці інвестиції - кошти українських підприємств, які уникають оподаткування. Саме тому ми повинні перекрити канали втрат бюджету через офшори", - додав він.

Як відомо, у п'ятницю, відповідаючи на питання депутатів у Верховній Раді, Тігіпко підкреслив: "Ми вже багато років ведемо переговори про підписання конвенції про уникнення подвійного оподаткування. Я думаю, що настав час поставити крапку в цьому процесі і підписати відповідну угоду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування