Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратурі кажуть, що нічого не порушували зі справою Пукача

Середа, 8 грудня 2010, 10:09

У Генпрокуратурі стверджують, що в ситуації зі справою Олексія Пукача чітко дотримувалися законної процедури.

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Слідчим, як це й передбачено законом, було розіслане повідомлення про те, що представники потерпілої сторони можуть почати ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - сказав він.

"Слідчий чекав три доби з моменту, коли мало початися ознайомлення, хоча законом не передбачений термін очікування. Однак ніхто так і не з'явився", - заявив Бойченко.

Після цього, за його словами, слідчий вирішив повідомити обвинувачуваному про завершення слідства й пред'явити йому матеріали справи для ознайомлення.

"Ми діяли суворо за законом", - підкреслив Бойченко.

"Був складений відповідний протокол, є повідомлення, поштові штампи - усе було, як належить. Тож Кримінально-процесуальний кодекс ми жодним чином не порушили", - запевнив він.

Як відомо, Генпрокуратура в понеділок, 6 грудня, заявила про завершення досудового слідства у справі проти Олексія Пукача, якого обвинувачують у навмисному вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

7 грудня адвокат Валентина Теличенко, яка представляє інтереси вдови Георгія Гонгадзе Мирослави заявила, що ГПУ позбавила потерпілих можливості ознайомитися з матеріалами кримінальної справи за обвинуваченням Пукача в убивстві Георгія Гонгадзе, здійсненні насильницьких дій у відношенні правозахисника Олексія Подольського й знищенні службових документів.

Олексій Подольський, який у 2000 році був викрадений Пукачем, також направив генпрокурору Віктору Пшонці лист, у якому повідомив про відмову слідчих надати йому можливість ознайомитися з матеріалами справи.

"Ваш підлеглий Грищенко В. А. (керівник слідчої групи у справі Пукача) фактично без пояснень повідомив мені, що Генеральна прокуратура відмовляється надати мені для ознайомлення матеріали справи, в якій я визнаний потерпілим", - ідеться в листі Подольського.

При цьому він упевнений, що дії слідчого були заздалегідь узгоджені з генпрокурором: "Тому звертаюся до вас лише формально, щоб позбавити вас можливості публічно заявляти, що ви не знали про нахабне порушення моїх конституційних прав вашими підлеглими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування