Янукович збирається влаштувати кадровий землетрус

Четвер, 9 грудня 2010, 08:39

З 20 існуючих міністерств залишиться тільки 12.

Як пише газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела в адміністрації президента, у четвер Віктор Янукович збирає у себе засідання, на якому будуть затверджені всі основні позиції адміністративної реформи.

"І відразу після засідання має розпочатися її здійснення. Основна її суть - скорочення кількості міністерств, відомств і в цілому всього держапарату. А також - ліквідація дублювання функцій між різними держструктурами", - пише газета.

Як йдеться у публікації, очікуються також серйозні кадрові зміни.

За інформацією видання, "Сергій Тігіпко не буде суміщати посаду віце-прем'єра з посадою міністра економіки, однак буде поєднувати її з роботою в якомусь іншому міністерстві".

"Як і віце-прем'єри Борис Колесніков (з яким - невідомо, але не з Мінспорту) і Віктор Тихонов (можливо, з Мінрегіонбудом)", - пише газета.

Крім того, за інформацією видання, "вельми реальним вважається, що Мінтранс замість Костянтина Єфименка очолить нинішній прем'єр кримського уряду Василь Джарти, а МОЗ замість Зиновія Митника - Тетяна Бахтєєва або Раїса Богатирьова".

"Напевно покинуть уряд Володимир Яцуба (Мінрегіонбуд), Михайло Кулиняк (Мінкульт), Юрій Ященко (Мінвуглепром)", - йдеться у статті.

У той же час видання підкреслює, що на чолі Мінпаливенерго залишиться Юрій Бойко, МЗС - Костянтин Грищенко, Мінфіну - Федір Ярошенко, МНС - Віктор Балога, Мін'юсту - Олександр Лавринович.

"Великі шанси залишитися в Кабміні у Дмитра Табачника (Міносвіти), Василя Надраги (Мінпраці та соцполітики) і Миколи Присяжнюка (Мінагропром)", - пише газета.

"В оточенні Віктора Балоги говорять про можливість об'єднання МВС і МНС під його керівництвом, однак джерело в адміністрації президента сказало однозначно: "Об'єднання не буде", - зазначається у статті.

"Більш реально об'єднання Мінсім'ї, молоді та спорту з Мінкультури і туризму або ж поділ останнього: сфера туризму йде до Мінспорту (воно стане Міністерством спорту і туризму), а сфера культури - до Міносвіти (воно стане Міністерством освіти і культури)", - повідомляє видання.

"До речі, молодіжна політика та питання сім'ї можуть піти з Мінспорту до Мінпраці та соціальної політики. Крім того, сфера науки може перекочувати з Міносвіти до Мінекономіки, яке можуть об'єднати також з Мінпромполітики", - пише газета.

У публікації наголошується, що "можливі також об'єднання Міністерства ЖКГ з Мінрегіонбудом та МОЗ з Мінекології". "Практично вирішене питання про об'єднання Мінпаливенерго з Мінвуглепромом", - повідомляє видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News