Фірташ каже, що Тимошенко "погано закінчить"

Четвер, 9 грудня 2010, 12:37

Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає Юлію Тимошенко невдалим бізнесменом і політиком.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", відповідаючи на питання, чому, на його думку, Тимошенко вела таку запеклу війну проти нього.

"У мене з нею не було жодних стосунків. Люди, з якими я пропрацював багато років, не змогли знайти пояснення, чому вона обрала мішенню саме мене. Я їй не конкурент на політичному полі, я з нею ніколи не вів бізнес, не ділив ніяких грошей", - сказав Фірташ.

Водночас він зазначив, що у нього є своя версія, чому Тимошенко вела з ним війну.

"Я вважаю, що Тимошенко - невдалий бізнесмен і невдалий політик. Моя думка, і я це раніше говорив їй в тому числі, - що вона рано чи пізно закінчить погано. Усі, хто з нею починає, закінчують погано. Приклад - Павло Лазаренко. А сама вона ніколи ні за що відповідальності не несе, завжди відповідає хтось інший", - сказав Фірташ.

"Тимошенко заробила гроші на Україні. І борги країна за неї віддавала. А боргів вони з Лазаренком створили, якщо ви пам'ятаєте, близько 2 млрд. доларів. З яких практично половина - її борг", - додав він.

На питання, чому він критикує схеми, за якими працювала в газовому бізнесі Тимошенко, в той час, як його EuralTransGas теж працював за бартерними схемами, Фірташ відповів:

"Хочу вам нагадати, що в 90-му році ми всі опинилися на вулиці. Ні країни, ні прапора, ні гімну. І ми нікому не потрібні. Іди й роби, що хочеш. Я, як і всі, торгував, продавав, купував. Якщо я скажу, що приїхав до Москви зі 100 доларами, ви мені повірите? А я приїхав. І всі великі бізнесмени сьогоднішні - вони всі там же були. Хто квитки продавав, хто ще щось".

"Але у мене, на відміну від Тимошенко, не було підтримки у вигляді державної машини. В кінці дев'яностих Бакай, Макаров з "Ітерою" (голова ради директорів ТОВ "Нафтогазова компанія "Ітера") і Тимошенко з ЄЕСУ вже ділили карту країни на трьох. Мене в цій компанії не було. Я газом не займався до 2001 року", - додав він.

На ремарку про те, що він займався поставками продуктів до Середньої Азії в обмін на газ, Фірташ відповів:

"Коли я займався постачаннями до Туркменії, я був не на ринку газу, а біля нього. Я займався постачаннями продовольства".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News