Президент Польщі не знає, чи терорист він

Четвер, 9 грудня 2010, 15:34

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав США скасувати візи для громадян його країни, назвавши нонсенсом низку пунктів американської анкети.

"Заповнюючи анкету, я мав відповідати на питання, чи не займаюся я проституцією або чи мав стосунок до геноциду, чи не був терористом", - заявив Коморовсmкий, якого цитує в четвер радіостанція "Голос Америки".

"Я не сприймаю це як образe: я не займаюся проституцією й не маю відношення до геноциду. Але коли мені потрібно було відповістити на питання, чи був я терористом, мої руки дещо затремтіли. Тому що я не хочу брехати. Тому що при комуністичному режимі я вважався терористом, у всякому разі, такі формулювання застосовували проти мене прокурори", - розповів він

"Так що я не знав, що писати в анкеті. Потрібно просто анулювати ці форми. Ці форми для нас нонсенс. Це багато чого псує в польсько-американських відносинах", - підкреслив президент Польщі.

На питання з зали, як президент Барак Обама прореагував на заклики скасувати анкети, Коморовський відповів, що в нього склалося враження, що Обама був дещо збентежений.

"Мені здається, він сам ніколи не бачив ці американські анкети. Мені здається, що він зрозумів, що це серйозна проблема, яка важким тягарем лежить на польсько-американських відносинах", - сказав Коморовський.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування