Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ужгороді хочуть відправити Януковича у відставку

Середа, 5 січня 2011, 23:15

В Ужгороді створено ініціативну групу з проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради та президента Віктора Януковича.

Про це повідомив депутат Ужгородської міськради від "Батьківщини" Василь Гнатків.

За його словами, відповідно до закону про всеукраїнський та місцеві референдуми, 6 грудня 2010 року в місті Ужгороді відбулися збори громадян зі створення ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів і президента.

На зборах було створено таку ініціативну групу, до складу якої увійшли 20 осіб.

Крім того, за словами Гнатківа, було визначено перелік та формулювання питань, що виносяться на референдум і які стосуються дострокового припинення повноважень Верховної Ради та президента і проведення дострокових виборів.

"4 січня 2011 року пакет документів про створення в Ужгороді ініціативної групи зареєстрований в Ужгородській міськраді. Такі ж ініціативні групи створено і в інших населених пунктах країни, тож сподіваюся, що воля народу буде врахована, і такий референдум вдасться провести", - сказав Гнатків.

Водночас, заплановані на середу в Чернівцях збори ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо недовіри Януковичу, а також вимоги проведення навесні виборів до Верховної Ради фактично не відбулися.

Як повідомляє УНІАН, збори організовував "Комітет підприємців Буковини" за підтримки Чернівецької облорганізації "Свобода". На акцію прийшли кілька десятків осіб, яким активісти "Свободи" пояснили, що акція не відбудеться, і лише роздали листівки зі своїми вимогами.

Напередодні окружний Адмінсуд виніс рішення, яким задовольнив позов виконкому Чернівецької міськради, заборонивши Комітету підприємців Буковини проводити збори ініціативної групи щодо всеукраїнського референдуму.

Члени ініціативної групи Комітету говорять про особливу зацікавленість фіскальних та правоохоронних органів їхньою підприємницькою діяльністю.

Вони вважають, що після таких рішень "не дивним буде заборона суду, наприклад, на дихання в громадських місцях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування