Учасники "податкового майдану" прийдуть під стіни Януковича

Неділя, 9 січня 2011, 10:38

17 січня відбудеться акція протесту з вимогою закриття кримінальних справ щодо активістів "Податкового Майдану".

Про це заявив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк, повідомляє ІМК.

За його словами, захід відбудеться на вулиці Банковій у Києві, де знаходиться адміністрація президента.

"Ця акція конкретно стосується "Майдану-2", і всі, хто вважає, що потрібно закрити кримінальні справи, можуть приєднатися до неї. Це не закрита акція – на неї можуть прийти всі бажаючі", - зазначив Данилюк.

"Було порушено кримінальну справу проти коменданта наметового містечка Олега Ахтирського – одного з очільників громадянського руху "Спільна справа", - заявив він.

"Ми не вірили, що людей можна ув’язнювати за таким абсурдним звинуваченням, як пошкодження плитки. Але влада розглядає це інакше, тому на наступний понеділок ми плануємо провести акцію", - сказав Данилюк.

"Вже відбулись переговори з іншими організаціями, які брали участь у протестах (проти прийняття Податкового кодексу), і всі, з ким ми говорили, підтримують ідею проведення акції", - зазначив він.

Координатор акції підкреслив, що зараз відбувається переслідування людей за участь у протестах.

"Тому будемо вимагати, щоб закрили всі ці кримінальні справи, і щоб всіх, хто зараз в ізоляторі (учасники акцій протесту), відпустили. Не було ніяких протиправних дій, тому люди не повинні перебувати у слідчому ізоляторі", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що кримінальні справи порушено проти 8 учасників акції, з них 2 зараз у слідчому ізоляторі.

"Це звичайні учасники акції протесту, які були свідомо обрані для того, щоб пересвідчитися, що не буде ніякої реакції з боку організаторів. Але ми не будемо це залишати так просто, і ми будемо вимагати припинення переслідування", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...