У Європі вважають, що Генпрокуратура зробила величезну дурницю

Вівторок, 1 лютого 2011, 10:12

Європейські дипломати вважають "величезною дурницею" відмову Генпрокуратури дозволити Юлії Тимошенко поїздку до Брюсселя.

Як пише "Комерсант-Україна", про це дипломати заявили в неофіційних бесідах.

"На минулому тижні європейські дипломати в бесідах зізнавалися, що вважають "ключовим і знаковим" рішення слідчого з даного питання", - пише газета.

"Якщо прокуратура скаже, що Тимошенко хоче втекти, ніхто цьому не повірить. Таке рішення стане визначальним у нашій оцінці того, що відбувається в Україні", - заявив представник однієї з країн ЄС.

У той же час, як пише газета, прихильники Тимошенко мають намір домогтися, щоб реакція Заходу на таке рішення Генпрокуратури "була якнайбільш жорсткою".

Радник Тимошенко з зовнішньополітичних питань Григорій Немиря заявив: "Я вилітаю в Брюссель, де зустрінусь з представниками Єврокомісії та інших відомств ЄС. Не сумніваюся, що дуже скоро ми побачимо їх реакцію на безпрецедентні авторитарні дії української влади".

Він відмовився уточнювати, які заходи впливу щодо України запропонує Брюсселю, однак провів паралель між подіями в Україні та Білорусі.

Як відомо, Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила санкції відносно Мінська, зокрема заборонила в'їзд до Євросоюзу 158 білоруським чиновникам.

У той же час, джерела газети в дипломатичних колах прогнозують, що ЄС не стане офіційно заявляти про санкції щодо України.

"Рішення по Україні ще не прийнято, але можливість введення санкцій поки не обговорюється - здається, точка неповернення ще не пройдена", - сказав один зі співрозмовників видання в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування