Пукач намагається довести, що не хотів убивати Гонгадзе

Вівторок, 1 лютого 2011, 10:27

Олексій Пукач намагається переконати слідство в тому, що вбивати журналіста Георгія Гонгадзе він не хотів, хоча й не заперечує факт отримання "злочинного наказу".

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" колишній адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко, відсторонений від справи восени минулого року на прохання самого Пукача.

Мусієнко заявив, що Пукач подавав клопотання про проведення очної ставки між ним і раніше засудженими за вбивство журналіста колишніми співробітниками МВС Олександром Поповичем, Валерієм Костенком і Миколою Протасовим.

"Пукач стверджує, що попередньої змови між ним і його підлеглими не було, що він не хотів убивати Гонгадзе, а просто хотів привести його в несвідомий стан. Але стався, як-то кажуть, нещасний випадок", - сказав Мусієнко.

За його словами, спочатку Пукач здавив шию журналіста руками, однак від цього Георгій Гонгадзе не знепритомнів.

"Тоді він (Пукач) скористався ременем, але його пряжка потрапила на кадик Гонгадзе, і внаслідок того, що Пукач не розрахував зусиль, кадик провалився, лопнув, і наступила миттєва смерть. Для Пукача це було несподіванкою", - сказав колишній адвокат Пукача.

Як відомо, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Головного управління МВС Олексій Пукач обвинувачується в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році. У цій справі вже засуджені колишні працівники МВС Попович, Костенко і Протасов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування