Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще в одній арабській країні протести змінили уряд

Вівторок, 1 лютого 2011, 15:39

Король Йорданії Абдула ІІ змінив прем'єр-міністра країни після протестів, які закликали до проведення реформ.

Новим прем'єром призначено колишнього генерала армії Маруфа Аль-Бакхіта, який має сформувати новий уряд.

Як відомо, після акцій протесту в Тунісі та Єгипті, в Йорданії також відбулися демонстрації проти уряду.

За даними поліції, в акціях на вулицях Амману взяли участь кілька тисяч осіб. Також були протести в шістьох інших великих містах.

Тим часом в Єгипті, за даними телеканалу Al Jazeera, на центральній площі зібралося близько двох мільйонів осіб, не зважаючи на те, що вже майже три години триває комендантська година.

Єгипетська армія подякувала громадянам Єгипту та молоді за допомогу в захисті людей та приватної власності від мародерів.

Колишній голова МАГАТЕ Мохаммад Ель-Барадей закликав президента Хосні Мубарака піти. Він також зазначив, що Мубарак має залишити країну до того, як має розпочатися діалог між урядом та опозицією.

"Діалог можливий, але він має бути після виконання вимог людей, а саме після того, як Мубарак піде", сказав він телеканалу Al Arabiya.

Фото Reuters  
Фото Reuters 

Водночас заборонений в Єгипті ісламський рух Брати Мусульмани відмовився від проведення переговорів з Мубараком або з його урядом.

Кореспонденти повідомляють, що в Каїрі з'являється проблема з продуктами та з паливом. Головні дороги країни заблоковані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування