Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля могили Шевченка хочуть збудувати вертолітний майданчик для VIPів

Вівторок, 1 лютого 2011, 16:10

Влада має намір побудувати до Євро-2012 вертолітний майданчик недалеко від місця поховання Тараса Шевченка.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко у парламенті у вівторок, повідомляє його прес-служба.

За його словами, для проведення Євро-2012 пропонується виділити кошти для гелікоптерного майданчика місткістю десять посадкових місць з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину.

Також планується побудувати під’їзну дорогу до майданчика у селі Пекарі Канівського району Черкаської області.

На проект пропонується виділити близько 3 мільйонів гривень, зазначив віце-спікер.

"Виникає питання: що на місці поховання Тараса Шевченка будуть робити футболісти?", - запитав Томенко.

Він наголосив, що це лише один приклад, "а їх багато".

Зокрема, за його словами, у Львівській, Харківській та інших областях з метою будівництва інфраструктури для Євро-2012 вилучено "вже стільки землі, що, очевидно, не лише об’єкти, а й конкретні люди для приватних потреб будуть проводити будівництво".

"Тому парламент повинен заслухати що вже зроблено, які закупівлі здійснені, чи є порушення, а потім розглядати законопроекти щодо можливого послаблення державного контролю", - підкреслив Томенко.

Він додав, що направить звернення прем’єру з проханням дати роз’яснення, навіщо для проведення Євро-2012 будувати вертолітний майданчик недалеко від місця поховання Тараса Шевченка.

***

У розпорядженні "Української правди" є погоджена центральним органом виконавчої влади із забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення Євро-2012 процедура закупівлі в одного учасника "проектно-вишукувальних робіт" з даного об’єкту.

Замовник будівництва -  ДП “Льодові арени”, учасник конкурсу, який і виконуватиме роботи з будівництва майданчика, - ТОВ “Дольнік і Ко

Згідно з документом, фінансування планується здійснити "за рахунок коштів державної підтримки з очікуваною вартістю 2635218,53 грн.".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування