В Європі побачили, що Янукович не зрозумів важливе

Вівторок, 1 лютого 2011, 20:10

Заборона колишньому прем’єру Юлії Тимошенко відвідати Брюссель є дуже поганим сигналом.

Таку думку озвучив депутат Європарламенту, глава делегації Європарламенту по зв`язках з Україною Павел Коваль (група європейських консерваторів і реформістів, Польща), повідомляє УНІАН.

"Не дозволити пані Тимошенко приїхати до Брюсселя - це дуже поганий сигнал. Він демонструє, що команда Віктора Януковича не зрозуміла, наскільки важливим для позитивного іміджу України в Європейському Союзі є і уряд, і опозиція", - сказав депутат.

"Спроби виключити опозиційних лідерів і політиків із суспільного життя, врешті-решт, обернуться проти нинішньої влади", - додав Коваль.

В свою чергу депутат Європарламенту, член делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Ян Козловські (група народних партій, Польща) вважає, що рішення, яким було заборонено лідеру опозиції Тимошенко відвідати Брюссель, не відповідає принципам демократії.

"Для мене це не лише сумне рішення, але й рішення, що викликає стурбованість. Такі дії проти політичних опонентів не відповідають принципам демократії, і ми не можемо прийняти такого типу політично мотивованого тиску проти лідера опозиції", - заявив він.

Разом з тим, депутат висловив сподівання, що Україна все-таки буде слідувати демократичним принципам, які мають найважливіше значення для ЄС, а заборона на подорожі для колишнього прем’єра буде скасована.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...