Путін каже, що теракт у "Домодєдово" розкрито

Четвер, 3 лютого 2011, 07:59

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що слідству вдалося розкрити теракт, вчинений у аеропорті "Домодєдово" 24 січня.

"Іде слідство, люди працюють, працюють результативно", - заявив Путін у середу пізно ввечері на зустрічі з журналістами Першого каналу, повідомляє "Інтерфакс".

На запитання, чи є вже якісь "зачіпки", прем'єр відповів: "Не зачіпки, можна вважати, що справа в цілому розкрита".

За словами глави уряду РФ, теракт у "Домодєдово" вирізняє "безглузда жорстокість".

"Абсолютно безглузда. Вони навіть не розуміють часто, чого хочуть. Не можуть сформулювати свої вимоги. Просто це такий анархічний тероризм проти всіх і всього: проти держави, проти чинної влади, проти країни", - підкреслив Путін.

На запитання, як він ставиться до ідеї дозволити громадянам тримати вдома вогнепальну зброю, глава російського уряду відповів, що він категорично проти.

За словами Путіна, у Росії немає подібної традиції. Крім того, така ініціатива несе велику небезпеку, сказав російський прем'єр.

Путін виступає за жорсткіші правила розповсюдження навіть травматичної зброї.

Як відомо, вибух у аеропорту "Домодєдово" стався 24 січня в зоні прильоту міжнародних рейсів. За попередніми даними, бомбу потужністю близько 5 кг тротилу, начинену металевими елементами враження й закріплену на тілі терориста, підірвав смертник у натовпі людей, які зустрічали пасажирів.

У результаті 36 людей загинуло, понад сто отримали поранення. Загинула в цьому теракті й українська драматург Ганна Машутіна (псевдонім - Яблонська).

За даними Мінздоровсоцрозвитку РФ станом на середу, у лікарнях перебувають 114 потерпілих у результаті теракту, усього було госпіталізовано 132 особи.

СКР РФ порушив за фактом вибуху кримінальні справи за трьома статтями: 205 (теракт) , 105 (убивство), 222 (незаконний обіг зброї й вибухових речовин) КК РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування