Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова дали 10 млн. на вивезення українців з Єгипту. Там знову сутички

Четвер, 3 лютого 2011, 11:10

Кабінет міністрів України виділив для евакуації українських громадян з Єгипту 10 мільйонів гривень у зв'язку з політичною ситуацією, що склалася в цій країні.

Це передбачено урядовим розпорядженням від 31 січня, передає Інтерфакс.

Згідно із документом, Міністерству надзвичайних ситуацій дозволено передбачити в договорах про закупівлю послуг з перевезення громадян України передоплату в розмірі 100%.

Міністерству закордонних справ і Міністерству надзвичайних ситуацій доручено погодити з відповідними органами Єгипту питання евакуації українців.

Водночас, як повідомляють українські ЗМІ, зранку у четвер до Єгипту із аеропорту "Бориспіль" вилетіло ще шість літаків з туристами.

Зокрема, в Шарм-ель-Шейх вилетіло три рейси. Ще один літак з "Борисполя" відправився до Хургади.

Крім того, з Донецька та Харкова також вилетіли літаки в Шарм-ель-Шейх. Сьогодні також очікується виконання ще одного рейсу сполученням Харків - Шарм-ель-Шейх. У п'ятницю, з Борисполя запланований виліт ще одного літака в Шарм-ель-Шейх, а також одного літака до Табу.

***

У самому Єгипті в результаті сутичок між прихильниками й опонентами президента Хосні Мубарака вже загинули 5 осіб. Однак лікарі кажуть про 7 загиблих. Близько 800 осіб поранені, передає Al Jazeera.

Сутички тривали всю ніч. Були чутні постріли. Є побоювання, що зіткнення тривати й у четвер.

фото Al Jazeera 

Зранку на центральній площі перебуває кілька тисяч демонстрантів, які виступають проти Мубарака. Також до площі йдуть прихильники Мубарака.

Антипрезидентські демонстранти змінили свої гасла на заклики до президента зазнати кари за "кривавий режим".

 
Пораненому в сутичках надають допомогу прямо на площі Тахрір. фото @fpleitgenCNN 

Солдати створили буферну зону між прихильниками й супротивниками президента.

Між тим уряд Єгипту заперечує свою причетність до мобілізації прихильників президента. Раніше в середу лунали звинувачення про те, що саме уряд мобілізував прихід прихильників Мубарака на площу. Дехто з присутніх на акціях розповідав, що серед прихильників було багато перевдягнених поліцейських.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування