Тимошенко придумала, як випровадити "аферистів" зі стратегічного шельфу

Четвер, 3 лютого 2011, 14:16

Фракція "БЮТ-Батьківщина" підготувала законопроект щодо виключного дозволу на розробку родовищ на шельфі Чорного моря НАК "Нафтогаз Україна".

Про це заявила лідер "БЮТ" і "Батьківщини" Юлія Тимошенко на прес-конференції у четвер.

"Законопроектом забороняється віддавати стратегічні запаси нафти і газу на сумнівних умовах аферистам-інвесторам, а вірніше українським кланам. В законі ми хочемо передбачити, що такі стратегічні родовища розробляються силами компанії "Нафтогаз", - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що в Україні є всі можливості самостійно розробляти шельф.

"Я знаю, які зараз почнуться спекуляції, що нібито немає грошей і немає технологій. Ну, хоча б публічно не розписувалися в своїй власній недієздатності", - заявила вона.

"По-перше, під розробку таких родовищ будь-який банк світу дасть достатню кількість ресурсів фінансових, і друге – наш український завод, який розташований в Керчі, володіє технологією побудови спеціальних плавучих заводів, які можуть видобувати на ділянках шельфу і нафту, і газ", - додала екс-прем’єр.

Тимошенко вкотре описала схему передачі прав на розробку шельфу Чорного моря офшорній кіпрській компанії Vanco Prykerchenska, уповноваженими особами якої формально є декілька студентів, "а за ними стоїть потужна олігархія, яка вже не перше десятиріччя отруює життя в Україні".

"Вони використовують засоби, перевірені на подіях, пов’язаних із "РосУкрЕнерго". Вони подали до того ж самого суду в Стокгольмі для того, щоб винести в рішення мирову угоду, яка дає їм право цю оборудку реально впровадити в життя", - заявила екс-прем’єр.

Тимошенко зазначила, що відповідна мирова угода може бути підписана вже за кілька тижнів.

"У нас є лічені тижні. Через лічені тижні вони планують підписати мирову угоду – і, по суті, здати стратегічну територію України", - сказала лідер БЮТ і "Батьківщини".

За її словами, наступного пленарного тижня БЮТ "в ультимативній формі", зокрема, наполягатиме на внесенні згаданого законопроекту.

Тимошенко також пообіцяла, що законопроект та довідку щодо "тіньової оборудки Vanco" буде надано всім без винятку депутатам парламенту.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News