Тимошенко: Янукович тероризує Онопенка, щоб "приватизувати" Суд

П'ятниця, 4 лютого 2011, 12:15

Юлія Тимошенко вважає, що влада "тероризує" родину Василя Онопенка, щоб той покинув посаду глави Верховного Суду.

Про це вона заявила журналістам у п’ятницю перед черговим відвідуванням Головного управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Зрозуміло, що ніяких злочинів жоден член його (Онопенка) родини не робив – це є очевидним навіть для людей, які не мають правової освіти. А просто чинить тиск, терор на голову Верховного Суду, щоб він дав Януковичу приватизувати Верховний Суд", - заявила Тимошенко.

За її словами, "щоб завершити так звану "судову реформу", Янукович дав команду ліквідувати, по суті справи, Верховний Суд як інстанцію, яка розглядає касаційні подання".

"Тобто виключили Верховний Суд з процесу розгляду справ, тому що Верховний Суд – найбільш незалежна інстанція, найбільш адекватна, яка формується таким чином, що президент впливати своїми незаконними дорученнями на цю інстанцію просто не міг", - заявила Тимошенко.

Екс-прем’єр зазначила, що Онопенко публічно заявляв про неприйнятність такої "судової реформи".

"За нашими даними, які до нас дійшли з Адміністрації президента, Василю Онопенку поставили ультимативну вимогу: за власним бажанням піти з посади голови Верховного Суду", - повідомила вона.

"Це значить, що він мусить скласти повноваження і дати можливість Януковичу приватизувати Верховний Суд. Вони спочатку заарештували його зятя Корнійчука, але Онопенко не піддався на цей шантаж. Тепер вони взялися за доньку і продовжують такі вимоги виставляти", - наголосила Тимошенко.

Вона нагадала, що Венеціанська комісія, проаналізувавши пакет законів про судову реформу, рекомендувала Україні поновити повноваження Верховного Суду на розгляд справ за касаційною скаргою.

"Тому зараз Янукович і його оточення мусять робити кроки і надавати Верховному Суду повноваження розглядати справи за касацією. Тобто бути останньою інстанцією по розгляду справ", - зазначила лідер партії "Батьківщина".

Саме тому, за її твердженням, "тероризують голову Верховного Суду".

Як повідомлялося, ГПУ порушила кримінальну справу щодо Ірини Онопенко - молодшої дочки голови Верховного Суду Василя Онопенка за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу ("шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах").

Василь Онопенко заявив, що не має відношення до грошей, які нібито були позичені для нього. "А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене", - додав він.

У грудні 2010 року було затримано чоловіка другої доньки Василя Онопенка, Лади - колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...