В НУНСі придумали новий варіант об'єднання

Неділя, 6 лютого 2011, 15:35

Опозиція має створити міжфракційне об`єднання у Верховній Раді для реального протистояння нинішній владі.

Таку думку озвучив заступник лідера фракції НУНС, депутат Тарас Стецьків в інтерв`ю 5 каналу.

За його словами, ядром такого об`єднання могла б стати фракція "БЮТ-Батьківщина" та частина фракції НУНС.

При цьому, додав Стецьків, міжфракційне опозиційне об`єднання має виробляти єдину чітку позицію та альтернативу на кожну псевдореформу влади.

"Якщо на кожен їхній крок опозиція буде відповідати не блокуванням, яке є неефективним і не демаршами - виходами з парламенту, які також є неефективними, а буде відповідати своєю альтернативою, то тоді опозиція впродовж наступних 1,5 року має шанс виграти позиційну боротьбу у влади", - цитує політика УНІАН.

Стецьків зауважив, що наразі бліц-кригу вже немає, оскільки найближчим часом вибори до парламенту не відбудуться і тому вся політична боротьба переводиться в опозиційну позицію.

На його переконання, таке міжфракційне опозиційне об`єднання може нараховувати 120 депутатів та приблизно 40-50 депутатів, які ситуативно будуть до цього приєднуватися.

"Я точно бачу в лавах такого об`єднання Анатолія Гриценка, Анатолія Матвієнка, В`ячеслава Кириленка, Миколу Катеринчука, думаю, Арсенія Яценюка і більшість фракції БЮТ", - заявив депутат.

"Оскільки мені відома позиція лідера БЮТ. Юлія Володимирівна прекрасно розуміє, що самотужки вибудувати альтернативу чи вибудувати опозицію в особі "Батьківщини" вона не в силі", - сказав він.

Крім того, додав Стецьків, існування такого об`єднання в парламенті буде сигналом для суспільства, якій зрозуміє, що потрібно також об`єднуватися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування