Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поживанов зізнався, де він живе

Понеділок, 7 лютого 2011, 09:41

Екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов знаходиться в Австрії.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

За словами Поживанова, він "опинився в Австрії влітку минулого року - лікувався в тій же клініці "Рудольфінерхауз", що і Ющенко у 2004 році", пише видання.

"У Відні познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії. Він мені запропонував роботу. Я зібрав в Україні всі документи - копії дипломів, довідки з Мін'юсту і МВС, і 6 вересня мені дали дозвіл на проживання та роботу в Австрії", - зазначив екс-чиновник.

"На відміну від Данилишина, політичний притулок мені не потрібен. У мене є вид на проживання. Я майже громадянин Австрії, тільки без права голосу", - додав він.

Також Поживанов заявив, що не планує отримувати австрійське громадянство. "Я народився в Дніпропетровську, у мене всі родичі в Україні. Я себе у відриві від батьківщини не бачу. Контракт у мене до 2015 року, а дозвіл на роботу до 2012 року", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що він знає про звинувачення, які проти нього висувають, Поживанов сказав: "Як мені сказали, мова йшла про розкриття якоїсь злочинної групи у складі перших осіб Держрезерву, підприємства "Златодар" і трьох комерційних фірм: "Конкорд плюс", "Алан трейд" і "Ванк".

"У результаті їх змови нібито пропала продукція на 35 мільйонів гривень", - заявив екс-чиновник.

"Яка продукція, я не знаю. Але якщо там фігурує "Златодар", то це підприємство в Черкаській області, яке займається зберіганням зерна. На 35 мільйонів гривень можна купити майже 35 тисяч тонн зерна. Це десять потягів", - зазначив він.

За словами екс-чиновника, "така пропажа не могла пройти непоміченою".

"Ще мені сказали, що на допиті в СБУ один з керівників "Златодару" на питання слідчого: "Чи може керівництво Держрезерву знати про те, що у вас пересортиця? Чи може Поживанов про це знати?" - відповів: "Такі речі без керівництва неможливі, і Поживанов про це знає". Я чув, що на підставі цих слів і порушено справу проти мене", - сказав Поживанов.

"Я дивився на сайті Інтерполу, поки що інформації про мене там немає. Консультувався з юристами, і мені сказали - щоб відбулася екстрадиція, наші "органи" повинні подати всі матеріали справи. І якщо там будуть тільки голослівні звинувачення, то це австрійці не сприймуть", - заявив Поживанов.

Як відомо, раніше СБУ в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 мільярдів гривень, порушило кримінальну справу щодо Поживанова і він був оголошений у розшук.

Після цього Поживанов заявив, що звернеться за політичним притулком на Заході, якщо він буде оголошений в розшук по лінії Інтерполу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування