Екс-БЮТівець про скандальне голосування: "Це - не поступка Януковичу"

Понеділок, 7 лютого 2011, 12:48

Екс-бютівець Павло Мовчан заявляє, що він "не присягав на вірність" Юлії Тимошенко.

Про це він заявив "ЛІГАБізнесІнформ", коментуючи своє голосування за зміни до Конституції, якими вибори парламенту призначені на 2012 рік.

Після цього голосування Мовчан у числі інших семи бютівців був виключений із фракції "БЮТ-Батьківщина".

"Для мене виключення стало несподіванкою. Бах - і до побачення. Жодних особливих конфліктів із керівництвом БЮТ у мене не було, я просто завжди мав свою точку зору на всі "великі проекти", які реалізовувала лідер. Я завжди намагався втримати її від помилок", - заявив Мовчан.

"Я був категорично за те, що не можна підвішувати Верховну Раду. Не можна доводити її до того стану, у якому вона перебуває сьогодні. Для кого цей сценарій (вибори в 2011 році)? Це сценарій Медведчука? Чия це технологія? На мій погляд, маючи такий закон про вибори, ми не мали жодних шансів на результат, який показали місцеві вибори", - зазначив нардеп.

За його словами, голосування за зміну Конституції - "це не поступка Януковичу". "Ніхто нічого не просив. Це все було відпочатку вирішене. Із чим нам іти на вибори?", - додав Мовчан.

Він також запевнив, що на нього ніхто не тиснув.

"Мій найбільший бізнес - моя сестра, у якої в місті Василькові вісім курей. Це - мій сімейний бізнес. Я ніколи бізнесом не займався. І грошей мені ніхто не пропонував", - підкреслив Мовчан.

Крім того, за його словами, він не збирається приєднуватися до провладної більшості.

"Я завжди виступав з позицій націонал-демократичного табору. За всі роки в політику я ніколи нікого не віддавав. Я й далі буду голосувати за українські національні пріоритети, за українську справу. За всі необхідні зміни, які потрібні нашій країні", - сказав він.

Разом із тим нардеп підкреслив, що поновлюватися у БЮТ він не збирається. "Коли обвинувачують у так званому зрадництві, то мають бути підстави так говорити. Кого я зрадив? Я що, розписувався кров'ю у відданості? Проблема зрадництва - це коли зраджуєш принципи, ідеологію", - заявив Мовчан.

"Мені дуже жаль, що замість консолідації в цей важкий час у БЮТ проходять чистки. Вичищено вісім або дев'ять обкомів. Це ж не дрова! Це люди", - зазначив він.

"Ви подивіться: представникам бізнесу у БЮТ дозволено голосувати так, як вони вважають за потрібне - ніхто їх не виключає. Так бути не може. Це вибірковий підхід. І тому мені дуже жаль, що ця емоційна хвиля пройшла. З таких питань (про виключення) потрібно сідати й говорити, а не рубати з плеча", - підкреслив Мовчан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування