Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова придумали, як прибрати Черновецького

Вівторок, 8 лютого 2011, 19:55

Кабмін затвердив законопроект, що надає депутатам право двома третинами голосів відправити у відставку мера.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в українському уряді.

Кабінет міністрів затвердив законопроект "Про внесення змін до законів "Про місцеве самоврядування" та "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад та сільських, селищних і міських голів".

Відповідно до запропонованих змін у разі незгоди депутатського корпусу з політикою обраного міського голови, сесія ради отримує право двома третинами голосів висловити йому недовіру і відправити у відставку.

При цьому, в розробленій владою схемою відсутній пункт про обов'язкове проведення позачергових виборів мера у випадку його дострокової відставки.

За новим законом обов'язки мера аж до чергових виборів може виконувати секретар ради.

У найближчі дні закон буде переданий до парламенту і розглянутий за скороченою процедурою.

Як вважають експерти таку поспішність влада демонструє у зв'язку з жорстким конфліктом, які розгорнулися між мером Києва і нинішньою владою в особі глави Київської міськдержадміністрації Олександром Поповим.

Як відомо, днями депутат від БЮТ Микола Томенко заявив, що Леонід Черновецький написав заяву про відставку, що в свою чергу спростували в Блоці Черновецького.

Експерти переконані, що законопроект дозволить правлячій партії вирішити проблеми в столиці - усунути від влади Черновецького і при цьому не проводити дострокові вибори, до яких кандидат від влади не готовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування