Активіст податкового Майдану оголосив голодування

Вівторок, 1 березня 2011, 15:06

Один із учасників податкового Майдану Ігор Гаркавенко на знак протесту оголосив у СІЗО безстрокове голодування.

Про це на прес-конференції повідомив представник інтересів затриманого Артем Бєлов.

За його словами, Гаркавенко, якого серед інших обвинувачують у пошкодженні гранітної плитки на Майдані Незалежності в Києві при встановленні наметів, переконаний, що його арешт і кримінальна справа є виключно політичним переслідуванням.

"Третього березня Апеляційний суд Києва має розглянути скаргу захисту Гаркавенка на продовження йому терміну тримання під вартою до чотирьох місяців...Ігор намагався протестувати законним шляхом - писав подання, оскаржував рішення, але результату немає", - зазначив Бєлов.

"Отже, втративши надію на отримання правосуддя, він вдається до останнього легального захисту - безстрокового голодування", - сказав він.

У свою чергу адвокат Гаркавенка Олег Левицький, коментуючи кримінальне переслідування свого підзахисного, підкреслив, що ознайомившись з матеріалами справи він зробив висновок, що справа є політичною.

"Зі всього видно, що обвинувачення є абсурдними, а справа Ігоря Гаркавенка є політичною і тому його можна віднести до політичних в’язнів", - сказав адвокат.

За словами Левицького, слідство демонструє свавілля у виборі доказів, ігнорує очевидні факти: не допитує свідків, які могли би підтвердити, що Гаркавенко на момент встановлення наметів на Майдані перебував у Харкові.

Крім того, як зазначив адвокат, правоохоронні органи демонструють вибірковість застосування законів.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування