Бродський хоче ощасливити бізнесменів, які закриваються

Середа, 2 березня 2011, 10:33

В Україні в першу чергу необхідно спростити процедуру закриття бізнесу.

Про це заявив урядовий уповноважений з дерегуляції Михайло Бродський в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, закриття бізнесу занадто зарегульовано. "Ми зараз лобіюємо закон про закриття бізнесу, намагаємося провести через парламент. До речі, законопроект ми розробляли спільно з міжнародними експертами", - сказав чиновник.

"А відкриття у нас і так надто спрощене, і це призводить до зловживань. Цього теж не можна робити, тому що з'являються "мертвяки", на яких зливають ПДВ і так далі", - додав Бродський.

Крім того, він заявив, що планує звернути увагу на контролюючі органи, зокрема, на пожежні і ветеринарні служби, санепідемслужбу та інші.

Також чиновник зазначив, що не піде на компроміс з МВС щодо техогляду автомобілів.

"Що пропонує МВС? Залишаємо все, як є. Так, як добре їм. А завдання дерегуляції - зробити так, щоб добре було людям...Ніякого компромісу не буде. Ми не згодні на компроміс", - сказав Бродський.

Крім того, коментуючи ініціативу регіонала Валерія Коновалюка щодо концепції загальнодержавної автоматизованої системи "Електронне соціальне посвідчення", де ключову роль зіграє концерн ЄДАПС, він сказав: "Я категорично проти. Це повинна робити державна компанія".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування