Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів віце-президенту США, який він демократ

Четвер, 3 березня 2011, 09:40

Президент Віктор Янукович високо цінує зусилля США зі зміцнення демократії та до розвитку демократичних інститутів в Україні.

Про це йшлося під час телефонної розмови Януковича з віце-президентом США Джозефом Байденом.

"Ми залишаємось відкритими до конструктивного діалогу з питань зміцнення демократії та верховенства права, а також реалізації відповідних реформ",  - наголосив він.

Сторони також обговорили питання вдосконалення кримінальної юстиції та виборчого законодавства України з метою зміцнення громадянського суспільства, йдеться у повідомленні.

"Ми створили робочу групу з вдосконалення виборчого законодавства, до якої залучено міжнародних фахівців. Впевнений, що завершення реформи виборчого законодавства стане ще одним кроком на шляху до інтеграції в Європу", - зазначив Янукович.

Президент України і віце-президент США також обговорили стан виконання взаємних зобов’язань у сфері ядерної безпеки.

"Україна готова до подальшої роботи з метою вивезення всіх запасів високозбагаченого урану до Саміту з ядерної безпеки у 2012 році",  - наголосив Янукович.

Також він обговорив з Байденом підготовку заходів, приурочених до 25-річчя Чорнобильської трагедії. Віце-президент США запевнив, що Сполучені Штати будуть представлені на високому рівні.

Крім того, Янукович заявив, що "в Україні впроваджується низка важливих реформ, які мають докорінно модернізувати країну". "Байден дав позитивну оцінку започаткованим в Україні реформам", - наголосила прес-служба президента.

Віце-президент США також подякував Януковичу за допомогу в евакуації громадян США з Лівії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування