У Білорусі заборонили ДДТ і "Ляпіса Трубецького"

П'ятниця, 4 березня 2011, 13:05

В офіси найбільших ЗМІ Білорусі надійшов неофіційний список діячів мистецтва і творчих колективів, яких не слід згадувати в матеріалах і випускати в ефір.

Інформацію про наявність "чорних списків" підтвердили представники низки білоруських мас-медіа, повідомляє Білоруський портал Tut.by.

Спущений "згори" папір носить "неофіційний характер" і не має ні вихідних даних, ні підпису. Крім офіційних мас-медіа, негласне розпорядження отримали і FM-радіостанції.

У деяких ЗМІ "чорні списки" нібито діють вже з понеділка.

До "чорного списку" потрапили групи "Ляпіс Трубецькой", "Палац", "Крама", "NRM", "Нейро-Дюбель", колектив напівпідпільного "Вільного театру "на чолі з Миколою Халезіним і Наталією Колядою, письменниця Ольга Іпатова, деякі кінорежисери та письменники.

Крім представників Білорусі в списку фігурують і зарубіжні персони. Так, від Росії "неформатними" стали групи "ДДТ", "Наїв", "Таракани" (вони підписали звернення до влади Білорусі із закликом відпустити всіх затриманих під час акції протесту 19 грудня).

 

Крім того, білоруським радіостанціям не рекомендується випускати в ефір британських музикантів Нілу Теннанта з "Pet Shop Boys", групи "Tru Thoughts", "Wah Wah 45", "7 Samurai".

Всі вони взяли участь у "Глобальної артистичної кампанії солідарності з Білоруссю", ініційованої "Вільним театром" на знак протесту проти репресій, спрямованих на представників опозиції та громадянського суспільства після президентських виборів-2010.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News