Інтерпол почав розшук Каддафі. Мітинги проти нього докотилися до Тріполі

П'ятниця, 4 березня 2011, 16:18

Інтерпол видав ордер на арешт лідера Лівії Муаммара Каддафі та 15 членів його родини та оточення.

Про це йдеться на офіційному сайті Інтерполу.

Серед тих, кого розшукує Інтерпол, також син лівійського лідера – Сейф Каддафі, який в Давосі відвідував ланч, який проводив Віктор Пінчук.

Між тим близько тисячі осіб вийшли на акції протесту в столиці Лівії Тріполі, яка знаходиться під контролем лідера країни Муаммара Каддафі.

Протести розпочалися після того, як прихожани вийшли з мечеті після молитви в центрі міста з викликами "Каддафі – ворог бога", - розповідають очевидці, повідомляє Al Jazeera.

Поліція, яка перебуває на стороні Каддафі, застосувала до них сльозогінний газ.

Повстанці Лівії 

Деякі агенції повідомляють про напади на іноземних журналістів в Тріполі. Також повідомляють про те, що в Тріполі та в Бенгазі не працює інтернет.

Також у п'ятницю продовжилися бомбування міст, які контролюються повстанцями.

Також в п'ятницю в Лівії відбулися похорони сотень загиблих у сутичках між прихильниками Каддафі та повстанцями на заході країни. Організація Human Rights Watch повідомила про як мінімум 14 загиблих у бомбардуваннях міста Аль-Брега.

В свою чергу син лівійського лідера Сейф Каддафі заявив, що метою обстрілів було лише налякати лідерів опозиції.

Також повідомляється про те, що в місті Завія було вбито лідера повстанських сил.

В Ємені в п'ятницю також відбулися акції протесту. Опозиція заявляє, що на півночі армія розстріляла антиурядову демонстрацію. В результаті четверо людей загинули, як мінімум семеро отримали поранення.

Ємен 

Протести в Ємені відбуваються вже понад місяць. Демонстранти вимагають відставки президента Алі Абдулли Саллеха, які перебуває у владі 32 роки.

Тисячі людей також вишли в п'ятницю на центральну площу Багдаду – столиці Іраку. Люди змоги зібратися, не зважаючи на те, що шляхи були перекриті і для того, щшоб потрапити на площу, довелося йти 4 години пішки.

Ірак 

Також близько тисячі осіб зібралися в місті Басра.

Мітинги відбулися також в Йорданії та Омані.

Українська правда, відео Euronews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News