Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценку дали прізвисько і ганьблять у СІЗО

П'ятниця, 4 березня 2011, 17:57

В'язні Лук'янівського СІЗО прозвали колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка "Юзіком".

Про це повідомив один з колишніх "мешканців" цього закладу, який нещодавно вийшов на волю, передає ТСН.

За його словами, Луценко - досить кремезний чоловік, але у нього несподівано маленькі очі, які рідко дивляться прямо, частіше бігають.

Під цим враженням ув'язнені так переінакшили ім'я "Юрій".

За словами того ж джерела, в'язні не люблять колишнього міністра. Окрім звичайної нелюбові до міліціонерів, вони на нього особисто ображені.

Раніше Луценко заявив, що у колишнього заступника міністра юстиції, а нині підозрюваного в підробці документів Євгена Корнійчука в камері встановлена кухонна плитка, на якій він смажить собі голубці.

Оскільки будь-яка інформація про недозволені у в'язниці зручності означає додатковий "шмон" (перевірку), в'язні вирішили, що Луценко їх підставляє.

Як стверджує той же колишній в'язень, вікна камери Луценка виходять на прогулочний двір, і цим користуються недоброзичливці.

Коли їх виводять на вулицю, вони голосно і нецензурно ганьблять колишнього начальника міліції, прекрасно знаючи, що той їх чує.

До речі, камера Луценка, на думку бувалих мешканців в'язниці, вважається однією з найнезручніших в тому крилі - сирою і холодною.

Колишнього суддю-колядника Ігоря Зварича в'язні прозвали "Мюнхгаузеном".

В основному - за вуса, і крім того, іноді він робить заяви, до яких мешканці в'язниці відносяться недовірливо.

Наприклад, неодноразово говорив, що його хочуть убити.

Заявляв, що на його ліжко одного разу впала бетонна плита; на щастя, колишній суддя на ній тоді не лежав. Чи дійсно на ліжко Зварича обрушувалася стеля наше джерело підтвердити або спростувати не брався.

Зате він сказав, що міліціонери ставляться до Зварича без особливої поваги; зокрема - селили його в так звану "сороковку", тобто камеру, розраховану на 40 чоловік. Фактично ж в ній може бути і 60, і навіть більше, а на ліжках люди сплять в дві, іноді і три зміни.

Як стверджує очевидець, в грудні минулого року серед ув'язнених ходили настирливі чутки, що буквально днями буде закінчений ремонт в "VIP-камері", підготовленій спеціально для Юлії Тимошенко.

Саму цю камеру ніхто не бачив, а вже в січні чутки про неї затихли остаточно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування