Лівія вимагає від ООН зняти санкції проти Каддафі. Йому оголосили джихад

Субота, 5 березня 2011, 13:27

Лівійська влада звернулася до ООН із закликом призупинити дію санкцій проти керівництва країни, введених тиждень тому у зв'язку з актами насильства щодо опозиціонерів.

У посланні, направленому до Ради Безпеки ООН, представники лівійського керівництва заявили, що використання сили проти опозиції було мінімальним, і що уряд країни був приголомшений санкціями.

"Дію санкцій проти лівійського лідера Муамара Каддафі і його оточення має бути припинено аж до прояснення правди про події, що відбулися", - наголошується в посланні, підписаному керівником народного комітету Лівії з міжнародних справ Мусою Мухаммедом Кусой.

Це послання стало першою реакцією Тріполі на рішення РБ ООН про введення санкцій відносно Каддафі, членів його родини і найближчого оточення.

У свою чергу син Каддафі Саїф аль-Іслам заявив в інтерв'ю американській телекомпанії Сі-Ен-Ен, що в Лівії немає громадянської війни.

За його словами, "збройне ополчення", як він називає опозицію, намагається втягнути країну в громадянську війну.

"Громадянська війна означає війну всіх проти всіх. Але в Лівії уряд діє проти збройного ополчення. Їх - 200-300 осіб, може, тисяча. А нас - 6 мільйонів", - сказав він.

Саїф аль-Іслам заявив, що бойові дії ведуться за нафтопереробні підприємства на сході Лівії.

"Ополченці хочуть контролювати нафту", - підкреслив він.

Між тим, у суботу західні ЗМІ повідомляють з Лівії, що прихильникам опозиції вдалося зберегти за собою контроль над містом Рас-Лануф, де знаходиться одне з великих нафтосховищ в Лівії.

Крім того, опозиція заявляє, що контролює місто Ез-Завія, де зіткнення з силами, вірними Каддафі, тривають кілька днів.

Тим часом мулли міста Ез-Завія оголосили джихад військам Каддафі.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News