Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці Австралії вимагають від Януковича припинити репресії

Неділя, 6 березня 2011, 12:23

Українська діаспора в Aвстралії висловлює глибоку тривогу з приводу численних порушень прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича.

Про це йдеться в заяві Cоюзу Українських Організацій Австралії, яку цитує прес-служба "Народної самооборони".

"З першого дня на посаді глави держави Янукович порушив чинне законодавство, й Конституцію й президентську присягу перед усім народом", - уточнюють представники діаспори.

"Почавши від розширення власних повноважень, він став здійснювати новий курс політики, який різко відходив від політичних здобутків попередніх національних урядів", - зазначається в заяві.

Громада вимагає від президента та уряду дотримуватися Конституції, захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України та обороняти права та свободи усіх українців як у своїй державі, так і за її межами.

На думку діаспори, влада повинна шанувати "право опозиції на самоорганізацію, та відмовилася від репресій опозиційних політиків".

Українці Австралії закликають президента "забезпечити свободу думки, слова і пересування в Україні, припинити силуваний курс на поновну русифікацію та радянізацію системи освіти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...