Українці поки не бачать, як Янукович виконує обіцянки

Середа, 9 березня 2011, 18:17

42,3% українців вважають, що Віктор Янукович практично не виконує своїх передвиборних обіцянок на посаді президента.

Про це свідчать результати опитування проведеного Центром соціальних досліджень “Софія” з 29 січня по 3 лютого 2011 року.

При цьому 42,6% опитаних зазначають, що Янукович намагається, у міру можливості, виконувати свої обіцянки, і лише 9,2% вважають, що президент послідовно виконує свої обіцянки.

Значна частина українських громадян вважає, що Янукович - це сильний лідер, здатний кардинально змінити ситуацію в країні.

Такої думки дотримується 40,3% опитаних. При цьому 37,7% українців вважають, що Янукович слабкий політик, нездатний змінити ситуацію в країні.

На думку українських громадян, головними здобутками першого року президентства Януковича стали зважена зовнішня політика, розвиток міжнародного співробітництва, започаткування адміністративної реформи і скорочення видатків на систему державного управління, реформи в сфері освіти, зважена мовна політика, боротьба з корупцією, розслідування зловживань колишніх високопосадовців.

Більше половини (51,9%) опитаних вважають, що результатом зовнішньої політики Януковича стало зміцнення співробітництва з державами - партнерами України.

Удвічі менше (24,5%) тих, хто вважає, що зовнішня політика Януковича призвела до посилення напруженості у відносинах з партнерами України. Не визначилися з відповіддю 17,2% опитаних, висловили особливу думку – 6,4% респондентів.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, то в парламент пройшли б шість політичних сил.

Серед респондентів, які братимуть участь у виборах за Партію регіонів готові проголосувати 30,0%, за "Батьківщину" - 17,1%, за "Фронт змін" - 9,9%, за партію "Сильна Україна" - 8,8%, за ВО "Свобода" - 5,1%, за КПУ – 3,7%.

Рівень електоральної підтримки таких партій як Партія регіонів, "Батьківщина" та КПУ відповідає показникам 2009 року (з урахуванням статистичної похибки).

Опитування проводилося у всіх областях, АР Крим, містах Київ і Севастополь (загалом у 125 населених пунктах). Всього було опитано 2025 респондентів віком від 18 років і старше.

Вибірка опитування репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними ознаками (стать, вік, тип населеного пункту та регіон проживання). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування