У ЗМІ вже почали публікувати переживання родини Кучми

Субота, 16 квітня 2011, 10:47

Рідні Леоніда Кучми вважають провокацією кримінальну справу, порушену проти екс-президента.

Про це вони розповіли газеті "Сегодня".

"Скільки років знаю Леоніда Даниловича, для мене він чиста, високопорядна людина. Упевнений, що він не міг бути винним у тому, в чому його звинувачують", - сказав зять Кучми Віктор Пінчук.

На його думку, те, що Кучма дає свідчення - "це теж робота на благо країни".

"Його мета - щоб запанував закон. Цю справу буде розслідувано до кінця, завдяки чому і буде поставлена ​​остаточна крапка. Леонід Данилович служив цій країні і багато чого міг ще зробити, а тепер якісь антигерої колосальну провокацію проти країни і проти сім'ї зробили. Йому дуже важко це винести. Але він молодець, тримається, ні в чому собі не дав поблажки", - сказав Пінчук.

У свою чергу дружина екс-президента Людмила Кучма зізналася, що спершу, коли дізналася, що на чоловіка завели справу, сприйняла цю звістку як шок.

"Це був удар і для нас, і для всіх знайомих. Але у нас багато друзів по всій Україні, і нам дуже багато пишуть, телефонують, в тому числі прості люди", - сказала вона.

"Ми не розцінюємо цю справу як горе - ні, горе - це втрата близької людини, а тут просто кричуща несправедливість, яку потрібно не драматизувати, а просто гідно пережити й боротися. Найголовніше в цій історії - знайти тих, хто за всім цим стоїть і є ляльководами", - додала Людмила Кучма.

Як відомо, родина Кучми найняла міжнародну команду консультантів піар-агентства Euro RSCG Worldwide для вибудовування публічного захисту в справі Гонгадзе.

Пінчук уже залучав Euro RSCG у 2004 році після отруєння Віктора Ющенка та озвучених ним обвинувачень на адресу влади, щоб переконати, що отруєння не було.