Янукович посадив у Єнакієвому горобини і погасив марки

Субота, 16 квітня 2011, 14:16

Президент Віктор Янукович разом з родичами льотчика-космонавта Георгія Берегового висадив алею з горобин у Єнакієвому.

У висадці дерев брали участь брат Берегового, діти, троє онуків, а також льотчики-космонавти: двічі герой Радянського Союзу Олексій Леонов, герой Радянського Союзу Олександр Волков, герой Російської Федерації Сергій Волков, герой України Леонід Каденюк, герой Радянського Союзу, президент Аерокосмічного товариства України Віталій Жолобов.

В акції взяли участь ліцеїсти міста, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Висадці горобинової алеї передувала церемонія покладання квітів до пам'ятника Береговому.

В урочистих заходах взяли участь також віце-прем'єр Росії Сергій Іванов, міністр оборони України Михайло Єжель, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, керівники місцевої влади, а також син президента "регіонал" Віктор Янукович.

Крім того, як повідомляє прес-служба президента, у рамках відзначення 90-річчя від дня народження Берегового Янукович взяв участь у церемонії погашення поштових марок, що були випущенні до цієї дати.

Він також оглянув експозицію "Сто життів в одному", представлену музеєм Берегового.

У Єнакієвому Янукович також взяв участь у заупокійній літії за Береговим.

Після завершення літії він передав у подарунок храму Євангеліє і сказав "кілька теплих слів про свого наставника та друга" Берегового.

"Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять Георгія Берегового, який залишив про себе прекрасний слід у пам’яті людей. Все, що він робив – це Подвиг – від початку до кінця", - сказав Янукович.

Президент зазначив, що "у своєму житті ця людина зробила надзвичайно багато хороших, корисних для людей справ, та відіграла велику роль у житті безпосередньо міста Єнакієвого".

"Його животворній енергії не було меж, він завжди хотів "охопити не охоплюване", але завжди доводив до кінця всі справи, які започатковував", - сказав Янукович.

Як відомо, Береговий клопотав за зняття судимостей з Януковича.

Українська правда