На Хмельниччині вбили депутата Тимошенко

Субота, 2 квітня 2011, 16:47

У Хмельницькій області в ніч на 2 квітня вбито депутата Хмельницької обласної ради від "Батьківщини", відомого в області бізнесмена Адама Яхієва.

Про це УНІАН повідомив голова Хмельницької обласної організації ВО "Батьківщина", народний депутат від БЮТ Василь Кравчук.

"Вбивство сталося минулої ночі у власному будинку депутата обласної ради. Його вбито з 9-міліметрової зброї. Одна із версій, на мою думку, - це зведення стосунків та бізнесових інтересів", - зазначив він.

За даними Кравчука, в суботу мали відбутися збори акціонерів ВАТ "Адамс", генеральним директором якого є Яхієв.

"Стає страшно, що саме такими методами в Україні вирішується питання перерозподілу бізнесу. Депутати Верховної Ради від БЮТ будуть тримати на контролі питання розслідування цього резонансного вбивства. Ми все зробимо для того, щоб замовників та виконавців було викрито і покарано", - наголосив він.

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" директор департаменту зв'язків з громадськістю МВС України Вікторія Кушнір, за фактом вбивства депутата порушено кримінальну справу.

"Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Ведеться слідство, відпрацьовуються різні версії вбивства" - відзначила вона, додавши, що тіло направлено на медекспертизу.

Водночас партія "Батьківщина" звертається до Генпрокуратури, МВС із вимогою негайно провести об’єктивне розслідування, знайти і покарати убивць.

"Вбивство Адама Яхієва –трагічне свідчення того, що за режиму Януковича життя громадянина перебуває у постійній небезпеці", - йдеться в повідомленні прес-служби "Батьківщини".

"Розправу над нашим колегою, представником опозиційної сили, ми розцінюємо як жорстоке попередження про те, куди веде нашу країну нинішня влада", - заявляють у партії.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці в Twitter, що депутата вбили "за малий бізнес" і що він відмовлявся вступати до Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...