Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український корабель привезе з Лівії ще росіян і білорусів

Неділя, 3 квітня 2011, 13:31

Великий десантний корабель ВМС України "Костянтин Ольшанський" до наступних вихідних доставить до Севастополя українців, білорусів і росіян - біженців із Лівії.

Вранці в понеділок корабель прийме на борт біженців у порту Триполі і попрямує на остов Мальта. Там він висадить іноземних громадян і поповнить запаси палива й води. Потім "Костянтин Ольшанський" візьме курс на Севастополь, повідомили "Інтерфакс-Україна" в штабі ВМС Україна.

Як уточнив агентству прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, бажання залишити територiю Лiвiї кораблем "Костянтин Ольшанський" станом на 14.00 3 квiтня виявили 210 осiб.

Серед них 129 громадян України i 81 громадянин iнших держав, а саме Бiлорусi - 18, Лiвiї - 11, США - 9, Великобританiї - 9, РФ - 3, Сербiї - 2, Молдови - 4, Болгарiї - 1, Киргизiї - 1, Румунiї - 7, Мальти - 6, Словаччини - 3, Узбекистану - 3, Iраку - 2, Iталiї - 1, Таджикистану - 1.

У МЗС нагадали, що "Костянтин Ольшанський", прибуде 4 квiтня о 10.00 за мiсцевим часом до пасажирського термiнала порту Трiполi. Українськi громадяни мають прийти до мiсця збору навпроти готелю Radisson. Очiкується, що корабель вiдбуде орiєнтовно в 18.00-19.00 того ж дня.

Разом з тим, сили лівійської опозиції продовжують боротися за контроль над містом Брега, де ведеться видобуток нафти.

Керівництво опозиції визнало, що стрілянина в повітря і відсутність дисципліни призвели до того, що літаки НАТО завдали в п'ятницю повітряного удару по їх силам. Загинуло не менше 12 осіб.

Водночас британський уряд заявив, що не існує ніякої домовленості щодо надання імунітету колишньому міністру закордонних справ Лівії Мусса Куссі, який прибув до Великобританії минулого тижня.

Британський міністр закордонних справ Вільям Хейг сказав, що Кусса не утримується під домашнім арештом, проте представники влади допитують його у безпечному місці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування