Справу Макаренка почнуть розглядати в четвер

Понеділок, 4 квітня 2011, 21:31

Адвокат колишнього глави Держмитслужби Анатолія Макаренка знову проситиме суд визнати незаконним і скасувати порушення кримінальної справи проти підзахисного.

Про це адвокат Макаренка Юрій Сухов повідомив в понеділок, передають "Українські новини".

Сухов просите Печерський районний суд Києва визнати незаконною і скасувати постанову слідчого Служби безпеки України про порушення кримінальної справи проти Макаренка

Адвокат має намір наполягати на розгляді цього питання в ході попереднього засідання Печерського райсуду Києва у кримінальній справі про розтрату в 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, що належала компанії "РосУкрЕнерго", що призначене на 7 квітня.

Сухов зазначив, що подавав скаргу на постанову слідчого про порушення кримінальної справи ще на стадії досудового слідства, але суд відмовився її розглянути, оскільки саме в той час було завершене розслідування справи.

Суд тоді зазначив, що це питання може бути розглянуте у ході попереднього судового засідання в справі.

Як відомо, у середині жовтня 2010 року СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення в 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, приналежність якого оскаржувалась компанією "РосУкрЕнерго".

Ця справа була порушена після того, як 8 червня того ж року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" раніше отриманий природний газ й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 мільярда кубометрів як неустойку за порушення умов контракту.

У цій справі поряд з іншими екс-керівниками зі складу минулого уряду обвинувачення пред'явлені й Макаренку.

Він обвинувачується за статтею Кримінального кодексу "зловживання службовим становищем".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування